Inrichtingsconcept-heycar-village1-luudo

heycar is de iets andere marktplaats voor gebruikte auto's. Het team van de start-up, opgericht in 2017, heeft zichzelf tot doel gesteld om de zoektocht naar een nieuwe gebruikte auto sneller, gemakkelijker en veiliger te maken dan ooit tevoren. Daarom vindt u bij heycar alleen de beste wagens: grondig nagekeken door geselecteerde kwaliteitsdealers, niet ouder dan 8 jaar, minder dan 150.000 km kilometers en met garantie.

In 2018 kreeg minimum Projekt de opdracht om een ​​inrichtingsconcept te ontwikkelen voor de start-up van Volkswagen Financial Services. Onder de titel “heyvillage” ontwikkelt het team in het oude warenhuis Quelle in Wedding in Berlijn een op maat gemaakt multispace-concept. Op basis van een nieuw type advies- en planningsaanpak worden op 3.500 vierkante meter, verdeeld over 3 verdiepingen, type specifieke werkplekken voor circa 250 medewerkers gecreëerd. In november 2018 kon de eerste verdieping al worden ingenomen. Het project moest in 2019 zijn afgerond.

minimum ontwikkelt het ruimteconcept in meerdere lagen rondom het centrale atrium. Het slot tussen de binnen- en buitenzone vormt een multifunctionele, plafondhoge modulaire roomdivider die aan beide zijden te gebruiken is. Met zwarte ronde buizen en vlakken oogt de structuur ondanks zijn statige omvang elegant. In de basis bevinden zich afsluitbare vakken voor persoonlijke spullen van medewerkers. Boven de locker wordt de structuur luchtig en dient als privacyscherm, flexibele verplaatsbare en uitneembare whiteboarden, planten of decoratieve exposities. In de buitenring, langs de ramen, bevinden zich desktop werkplekken, vergaderruimtes, telefooncellen en de koffielounge. De mobiele arena is een bijzonder hoogtepunt. Vier cirkelsegmenten gemaakt met de Sit-up tribunedelen, elk met drie treden, dienen als platform voor presentaties, onofficiële bijeenkomsten of voor het gezamenlijke filmevenement. Hoogwaardige akoestische gordijnen kunnen worden gebruikt om indien nodig afzonderlijke zones visueel en akoestisch af te schermen. Tapijten met een netstructuur en open plafonds met zichtbare gebouwinstallaties onderstrepen de identiteit van een digitaal bedrijf.

Een op elkaar afgestemd kleurenconcept zorgt voor rust in de ruimte en zet lichtgevende highlights in de netwerkzones. Het grootformaat tapetype is een privacyscherm voor de vergadercabine en een emotionele missie.

Wij feliciteren u met een onconventioneel ontwerpconcept, danken het minimumteam voor de fijne samenwerking en kijken uit naar de verdere bouwfasen.

PROJEKTDETAILS

Opdrachtgever:   Mobility Trader GmbH

Designer/Planer: minimum

Tapeart:               Tape That

Foto's:                  Michael Mann

System180:         Roomdividers, Rekken,                                    statafels, whiteboards,                                    pinboards

Plaats:                 Berlijn

Opgeleverd:        2018/2019

© 2016 by luudo design furniture  |  E: luudo@luudo.nl  |  T: 0031-626760046  |  'Broeinest'  Glasgebouw  Torenallee 45  |  5617 BA  | Eindhoven